Loading...

Ο Απόλυτος Οδηγός 2023 Για Αγορά Ακινήτου στην Κύπρο


Το μεσογειακό κλίμα, το υψηλό βιοτικό επίπεδο, η στρατηγική θέση μεταξύ τριών ηπείρων, τα κρυστάλλινα νερά και οι πολλαπλές παραλίες με Γαλάζια Σημαία καθιστούν την Κύπρο τον ιδανικό ευρωπαϊκό προορισμό για αγορά ακινήτου.

Οι αποδόσεις ακινήτων στην Κύπρο είναι από τις υψηλότερες και πιο σταθερές στην Ευρώπη, ενώ υπάρχει μεγάλη ποικιλία από ακίνητα για όλες τις ανάγκες και όλα τα βαλάντια. Από εμπορικά ακίνητα μέχρι πολυτελείς παραθαλάσσιες κατοικίες και ευρύχωρα διαμερίσματα στα κέντρα των πόλεων, οι επενδυτικές ευκαιρίες στο νησί είναι αμέτρητες σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και Αμμόχωστο (Παραλίμνι, Πρωταρά και Αγία Νάπα).

Το μόνο που χρειάζεται είναι σχολαστική έρευνα και η βοήθεια ενός συνεργάτη με μεγάλη εμπειρία στις πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο, όπως η GoGordian Real Estate. Βρείτε το ιδανικό ακίνητο για εσάς σε οποιαδήποτε περιοχή της Κύπρου εύκολα και γρήγορα!Γιατί να επενδύσω σε ένα ακίνητο στην Κύπρο;


Την τελευταία δεκαετία, η Κύπρος έχει εξελιχθεί σε ένα από τους πλέον δημοφιλής προορισμούς για επενδύσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος. Για το λόγο αυτό, εκατοντάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο επιλέγουν κάθε χρόνο να μετακομίσουν την επιχείρηση τους ή να αγοράσουν ένα σπίτι σε αυτό το μεσογειακό παράδεισο.

Τα κίνητρα για όσους σκέφτονται να επενδύσουν στην Κύπρο περιλαμβάνουν:


Υψηλό βιοτικό επίπεδο, ποιοτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, ασφάλεια και ευκολίες. 

Στρατηγική τοποθεσία στο σταυροδρόμι Ευρώπης, Αφρικής και Ασίας, κοντά σε ναυτιλιακές και αεροπορικές βάσεις που συνδέουν την Ευρώπη με την Άπω Ανατολή και τον Αραβικό κόσμο.

Νεανικό και δημιουργικό εργατικό δυναμικό με υψηλή μόρφωση και πανεπιστημιακά πτυχία.

Εξαιρετικό δίκτυο συγκοινωνιών - μικρή απόσταση μεταξύ των μεγάλων πόλεων της Κύπρου.

Δυνατότητα απόκτησης Ευρωπαϊκού Διαβατηρίου - Υπηκοότητας ΕΕ.

Ζεστός καιρός με περισσότερες από 300 ημέρες με ήλιο το χρόνο, πλούσια κουλτούρα, μεγάλη ιστορία, και όμορφα τοπία.

Εξαιρετικές υποδομές και οργανωμένο τραπεζικό σύστημα.

Χαμηλοί εταιρικοί φόροι.

Ιδανική χώρα για τους λάτρεις της θάλασσας αλλά και του βουνού. 

Σταθερή οικονομία και εξαιρετικό σύστημα υγείας.

Ισχυρό νομικό πλαίσιο.

Ευρεία χρήση της αγγλικής γλώσσας που διευκολύνει την επικοινωνία και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων Βρετανών, Ρώσων, Ισραηλινών, Λιβανέζων, Σύριων και Κινέζων υπηκόων.


Πολλοί επενδυτές ακινήτων αγοράζουν διαμερίσματα ή σπίτια στην Κύπρο και τα νοικιάζουν για να αποκτήσουν ένα σταθερό εισόδημα σε μηνιαία βάση. Επιπλέον, επωφελούνται από σημαντικές αυξήσεις στην αξία των ακινήτων από έτος σε έτος.

Κόστος αγοράς ακινήτου στην Κύπρο


Οι τιμές των ακινήτων στην Κύπρο εξαρτώνται από την τοποθεσία, την ποιότητα του ακινήτου, τον χρόνο κατασκευής και τη χρήση του. Μπορείτε να βρείτε ένα διαμέρισμα με κόστος περίπου 160.000 ευρώ, ωστόσο τα μεγάλα ακίνητα και οι πολυτελείς βίλες κοντά στη θάλασσα μπορεί να κοστίζουν κάποια εκατομμύρια ευρώ.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ακόμη και μερικά από τα φθηνότερα ακίνητα της Κύπρου παρέχουν υψηλότερη ποιότητα ζωής από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ορισμένες επιπλέον χρεώσεις επί της τιμής του ακινήτου μπορεί να περιλαμβάνουν φόρους, αμοιβές επιθεωρητών, δικηγορικά έξοδα, τέλη κτηματολογίου και τέλη χαρτοσήμων.